Station Elst

Opening fiets- en voetgangerstunnel bij station Elst

ELST – De fiets- en voetgangerstunnel bij station Elst wordt aanstaande vrijdag in gebruik genomen. De Slingertunnel voor het gemotoriseerde verkeer volgt in de week voor kerst.

Wie om nostalgische redenen als allerlaatste over de oude spoorwegovergang Aamsestraat wil fietsen of lopen, moet vrijdagochtend vroeg opstaan. Rond 08.00 uur wordt de overweg, die al sinds juli voor autoverkeer op slot is, definitief opgeheven. In de twee weekendnachten die er op volgen zal de overweg meteen fysiek worden verwijderd.

Feestje
De opening van de fiets- en voetgangerstunnel wordt op vrijdag 25 november met enig feestvertoon gevierd: om 14.30 uur is er een officiële handeling, waarbij kinderen die aan het spoor wonen door de tunnel heen fietsen.

Slagboom
De Slingertunnel zal 23 november door ProRail aan de gemeente Overbetuwe worden overgedragen, maar blijft dan nog afgesloten voor het verkeer. Om automobilisten tegen te houden, komt er aan de oostzijde een slagboom voor de tunnel.

De Slingertunnel gaat voor doorgaand autoverkeer pas in de week voor kerst open. Dan zijn immers aan de centrumzijde de Johan de Wittstraat en de kruising met de Eshofsestraat als toeleidende wegen klaar. Komende maandag gaat de kruising Eshofsestraat ‘er uit’.

bron: de Gelderlander