Logo de Gelderlander

Podotherapeut en uitvinder ontwikkelen automatische laser

De Gelderlander

Podotherapeut Michiel Flipse uit Elst en de Arnhemse uitvinder Richard Schaper gaan samen de kalknagel te lijf.

Dat doen zij met een geautomatiseerde laserbehandeling. De aandoening die als kalknagel bekend staat is eigenlijk een schimmelnagel. Die schimmel die onder de nagel en in de bovenste laag van de huid onder die nagel zit, is zeer hardnekkig. Zalfjes en medicijnen moeten langdurig worden gebruikt, behandeling met laser blijkt effectiever. Toch menen Flipse en Schaper dat ook die laserbehandeling nog beter kan en werken aan een procedure waarbij het laseren van de nagel automatisch en computergestuurd gaat.

Podotherapeut en uitvinder ontwikkelen samen automatische laser

Vrijwilligers

Omdat die nieuwe methode getest moet worden zocht Flipse 50 vrijwilligers en deed een oproep in de Gelderlander. Dat leverde meer dan het het tienvoudige aan vrijwilligers op. ,,Maar dat komt goed uit, omdat de totale proef een jaar of 2 kan duren. Dus vrijwilligers die in de eerste testronde niet aan de beurt komen kunnen we zeker in een later stadium nog gebruiken”, aldus Flipse.

Belangstelling

De overweldigende belangstelling voor de proef verrast hem niet. ,,De kalknagel is een relatief onschuldig, maar zeer hardnekkig probleem. Mensen willen er toch van af, dus ik denk dat er veel mensen zijn die dit gewoon eens willen proberen.”

 

Mocht u zich willen opgeven voor het onderzoek, vul dan het onderstaande formulier in. Daarnaast kunt u op deze pagina nog meer informatie vinden over het onderzoek.

Deelname onderzoek schimmelnagels