Innovatie

Onderzoeken

Stilstand is achteruitgang!
Daarom zijn wij binnen de praktijk altijd bezig met innovatieve projecten. Daarnaast werken we veel samen met de opleidingen Podotherapie en Orthopedische Technologie aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven en Saxion Hogeschool in Enschede. Hierdoor blijven wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het werkveld en dragen wij bij aan de opleiding van de nieuwe generatie podotherapeuten en orthopedisch technologen.

Op het moment hebben wij 14 afstudeeropdrachten lopen die wij hebben ingediend en begeleiden. Voor een drietal onderzoeken zoeken wij nog proefpersonen die willen deelnemen aan deze onderzoeken. Mocht u onder een van deze groepen vallen, dan kunt u zich via het onderstaande formulier opgeven. Wij nemen dan contact met u op voor een afspraak.

Uiteraard zijn er geen kosten verbonden aan deelname aan deze onderzoeken en worden de hulpmiddelen gratis aan u ter beschikking gesteld. Het enige dat het u kost is wat tijd voor een intake en een controle-interview.

Knieklachten (onderzoek is reeds uitgevoerd en verslag ingediend)

Doel van het onderzoek is het gebruik van een kniebrace bij knieartrose te evalueren. Deelnemers krijgen 2 verschillende kniebraces ter beschikking die ze dienen te gebruiken voor een beperkte periode.

Enkelklachten (we zoeken nog proefpersonen)

Doel van het onderzoek is de pijnreductie door het gebruik van enkelbraces bij een verzwikte enkel te evalueren. Deelnemers krijgen 2 verschillende enkelbraces ter beschikking die ze dienen te gebruiken voor een beperkte periode. U wordt verwacht om een keer langs te komen op onze praktijk voor het aanmeten van de brace en uitleg over het project. Enkele weken later wordt door middel van een interview onderzocht wat de pijnklachten en gebruikservaringen zijn.

We zoeken deelnemers:

  • Met een verzwikte enkel aan één zijde zonder complicaties (breuk o.i.d.)
  • In de leeftijd van 18 tot 40 jaar
  • Met klachten of afwijkingen waardoor een normaal looppatroon niet mogelijk is.

Documenten om door te lezen of te tekenen bij deelname aan het onderzoek:

Hallux Valgus (we hebben voldoende proefpersonen)

De hallux valgus, of scheve grote teen, is een veelvoorkomend probleem in de praktijk. De knobbel bij de grote teen geeft vaak drukplekken in de schoen met pijnklachten tot gevolg. Voor de behandeling worden doorgaans steunzolen gemaakt of kan een operatie worden uitgevoerd. Wij willen graag 2 verschillende vormen van ‘siliconen orthesen’ testen om te bepalen welk model het beste werkt bij mensen met een pijnlijke hallux valgus. Van u wordt verwacht dat u tweemaal langs komt op de praktijk. Tijdens uw eerste bezoek meten we de siliconen orthese aan, bij het tweede bezoek passen we deze aan, waarna u weer verder kunt met testen. Daarna ontvangt u een enquête over het gebruik en uw ervaringen met de orthese.

Documenten om door te lezen of te tekenen bij deelname aan het onderzoek:

Bedankt voor alle aanmeldingen!

Opgave formulier onderzoeken