Famed

Veelgestelde vragen over Famed

Hieronder treft u een overzicht van veelgestelde vragen over Famed. Op veel vragen vindt u hier al antwoord. Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u contact opnemen met het Contact Center van Famed via telefoonnummer 0900-0885 (u betaalt alleen de gebruikelijke belkosten) of stuur een e-mail naar contactcenter@famed.nl.

Contactgegevens Fa-med

Website: www.famed.nl
E-mail: contactcenter@famed.nl
Bereikbaar op werkdagen van 08:00 – 18:00 uur.
Telefoon algemene vragen: 0900 – 0885 (u betaalt alleen de gebruikelijke belkosten)
Telefoon duplicaatnota aanvragen: 0900 – 0882 (€ 1,00 per gesprek plus uw gebruikelijke belkosten)

Het bovenste gedeelte van de nota (de specificatie) dient u op te sturen naar uw verzekeraar samen met een declaratieformulier van uw verzekering.

U kunt gebruik maken van de acceptgiro onderaan de nota. U dient deze volledig in te vullen (met name de juiste naam, het juiste bankrekeningnummer en natuurlijk uw handtekening).

U kunt bij ons bezwaar indienen. De inningsprocedure van de nota (of gedeeltelijk) wordt tijdelijk stopgezet. Uw zorgverlener zal binnen 2 weken reageren. U krijgt bericht of de nota wel of niet gehandhaafd zal worden.

U kunt een nieuw origineel aanvragen.

Fa-med kan uitstel van betaling verlenen. Een betalingsregeling is ook mogelijk. Hiervoor worden administratiekosten en rente in rekening gebracht.

U kunt aan Fa-med uw adreswijziging doorgeven.

Door middel van uw betalingsgegevens kunnen wij de betaling opzoeken.

Ja, dit is mogelijk.

Dit komt omdat u ooit een rekening te laat betaald heeft. Daardoor was Fa-med genoodzaakt om de nota over te dragen aan de deurwaarder. Wij vragen u schriftelijk een verzoek in te dienen, als u weer op rekening wilt worden behandeld. Na overleg met uw zorgverlener ontvangt u van Fa-med een reactie op uw verzoek

Voor vragen of opmerkingen over deze nota kunt u terecht bij de deurwaarder.