Tarieven en vergoedingen

Voor afspraken, onderzoek of behandeling bij uw therapeut van Voetencentrum Flipse worden kosten in rekening gebracht. De therapeut zal aan het einde van uw afspraak toelichten welke kosten in rekening gebracht worden op basis van uw behandelplan.

Podotherapie wordt ruimschoots vergoed binnen de meeste aanvullende verzekeringen, waarbij het eigen risico niet van toepassing is en veelal geen verwijzing van uw (huis)arts meer nodig is.

Tarieven

Steunzolen

  • 1e onderzoek, steunzolen, afleveren, 1e zoolcontrole en service > 16 jr – € 285,00
  • 1e onderzoek, steunzolen, afleveren, 1e zoolcontrole en service < 16 jr - € 265,00
  • Jaarcontrole, steunzolen, afleveren > 16 jr – € 230,00
  • Jaarcontrole, steunzolen, afleveren < 16 jr - € 210,00

  Siliconen orthesen

  • 1e onderzoek, siliconen orthesen (klein, middel, groot), afleveren, 1e controle en service – v.a. € 144,50
  • Consult, siliconen orthesen (klein, middel, groot), afleveren – v.a. € 50,00

Een 1e afspraak bij Voetencentrum Flipse wordt ingepland als een onderzoek groot tenzij er sprake is van een specifiek probleem waarvoor het mogelijk is om korter in te plannen zoals bij een ingegroeide teennagel of wond aan de voeten. Als u reeds bekend bent binnen de praktijk wordt er een jaarcontrole of consult middel ingepland.

 • Onderzoek klein – € 87,50
 • Onderzoek middel – € 97,50
 • Onderzoek groot – € 107,50
 • Consult kort – € 33,00
 • Consult normaal – € 43,50
 • Consult groot – € 54,00
 • Jaarcontrole – € 67,50 tot € 87,50

Binnen Voetencentrum Flipse werken wij met een totaalbedrag voor het traject steunzolen. De eerste keer bestaat het traject uit een uitgebreid voetonderzoek, steunzolen, afleveren, controle en nazorg. Als de patiënt reeds bekend is hebben wij reeds een digitaal model van de steunzool in de computer, is de consult duur korter en zijn de kosten ook lager. Onze tarieven voor een los paar steunzolen (exclusief consult) zijn:

 • Podotherapeutische zolen (online bestelling) – € 142,50*
 • Podotherapeutische zolen (telefonische bestelling) – € 152,50*
 • Extra paar podotherapeutische zolen – € 107,50**

* exclusief eventuele verzend/consultkosten. Kosteloos ophalen bij de balie van één van onze locaties.
**
 in combinatie met kortingsvoucher 

De kosten van een siliconen orthese zijn opgebouwd uit de consultkosten plus de kosten voor het vervaardigen van de siliconen orthese. De tarieven voor siliconen orthese worden bepaald aan de hand van de grootte/materiaal en zijn excl eventuele consultkosten zoals een jaarcontrole.

 • Siliconen orthese klein – € 12,00
 • Siliconen orthese middel – € 24,00
 • Siliconen orthese groot – € 36,00

Soms is de klacht na één instrumentele behandeling verholpen, maar in veel gevallen is een reeks van opeenvolgende behandelingen nodig om de klachten op te lossen. De podotherapeut zal dit van tevoren met u bespreken om een inschatting te maken van het behandeltraject en de bijbehorende totale kosten. Onze tarieven voor instrumentele behandelingen zijn:

 • Instrumentele behandeling tot 15 min – € 33,50
 • Instrumentele behandeling tot 30 min – € 43,50
 • Instrumentele behandeling tot 45 min – € 53,50

In veel gevallen is een reeks van opeenvolgende behandelingen nodig om een wond de sluiten. De podotherapeut zal dit van tevoren met u bespreken om een inschatting te maken van het behandeltraject en de bijbehorende totale kosten. Alleen als u diabetes mellitus heeft, dan wordt de wondbehandeling rechtstreeks verrekend met de ketenzorg, dan wel verzekering. Onze tarieven voor wondbehandeling zijn gebaseerd op de instrumentele behandelingen en zijn:

 • Instrumentele behandeling tot 15 min – € 33,50
 • Instrumentele behandeling tot 30 min – € 43,50
 • Instrumentele behandeling tot 45 min – € 53,50

In veel gevallen is een reeks van opeenvolgende behandelingen nodig voordat de nagel goed is uitgegroeid, de podotherapeut zal dit van tevoren met u bespreken om een inschatting te maken van het behandeltraject en de bijbehorende totale kosten.

In veel gevallen is een reeks van opeenvolgende behandelingen nodig om de wrat te behandelen, de podotherapeut zal dit van tevoren met u bespreken om een inschatting te maken van het behandeltraject en de bijbehorende totale kosten.

FITS zijn steunzolen in de vorm van teenslippers, sandalen of sloffen. De kosten voor de FITS zijn afhankelijk van de bijkomende consult kosten en liggen tussen de  € 250,00 en de € 327,50. Wilt u weten welke kosten bij u van toepassing zijn, neem dan contact met ons op.

TEK worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering en gaat dus ten koste van het eigen risico.

Ortheses worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering, mits aan de verzekeringsvoorwaarden wordt voldaan. Als een orthese uit de basisverzekering wordt vergoed, dan gaat dit wel ten koste van het eigen risico. Braces en spalken worden ook particulier verkocht tegen een prijs rond de € 65,- (polsbrace) tot € 100,- (enkel- en kniebrace). Afhankelijk van de aanvullende verzekering is hier een gedeeltelijke of gehele vergoeding voor.

Verbandschoenen worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering en gaat dus ten koste van het eigen risico. Voor verbandschoenen geldt geen wettelijke eigen bijdrage.

Orthopedische schoenen worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering en gaat dus ten koste van het eigen risico. Daarnaast geldt voor orthopedische schoenen een wettelijke eigen bijdrage wat elk jaar opnieuw wordt vastgesteld. Voor 2023 is de eigen bijdrage vastgesteld op € 126,-. In sommige gevallen is er een extra vergoeding voor deze eigen bijdrage vanuit de aanvullende verzekering mogelijk.

Reparatie en onderhoud van onze producten zoals steunzolen, siliconen orthesen of FITS is mogelijk en wordt afhankelijk van de hoeveelheid werk, eventueel in combinatie met een consult, berekend. Enkele vastgestelde tarieven welke we hiervoor hanteren zijn:

 • Nieuw afdekmateriaal / onderhoud zolen – € 21,50
 • Reparatie zolen klein – € 21,50
 • Reparatie zolen groot – € 30,00

Vergoedingen

Sommige verzekeraars hebben een totaalbedrag voor voetzorg opgenomen, waar vanuit ook andere voetzorgverleners, zoals de pedicure, vergoed worden. Dit kan weleens nadelig zijn voor de hoogte van de individuele vergoedingen wanneer u bij meerdere voetzorgverleners onder behandeling bent. Let hierop om verrassingen te voorkomen.

Wat is uw vergoeding in 2024?

Ontdek hier wat uw zorgverzekeraar vergoedt. Dit overzicht is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Er kunnen geen rechten aan de verstrekte informatie en/of de externe links worden ontleend. Voetencentrum Flipse kan niet aansprakelijk gesteld worden voor onjuistheden.

Neem bij onduidelijkheden altijd contact op met uw eigen zorgverzekeraar!

Zoekform dekkingen type verzekeraar
Van welke categorie wilt u de dekking bekijken? *

Vergoeding therapeutisch elastische kousen (TEK)

Doorgaans alle zorgverzekeringen vergoeden twee paar therapeutisch elastische kousen per 12 maanden vanuit de basisverzekering. Uw eigen risico is hierbij van toepassing.

Voor aanvullende informatie over de vergoedingen en een verwijzing kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Vergoeding ortheses en braces

Orthesen worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering, mits aan de verzekeringsvoorwaarden wordt voldaan. Deze voorwaarden verschillen per verzekering, maar alle verzekeringen vereisen een verwijzing van uw medisch specialist. De verwijzing kunt u zelf opvragen bij uw medisch specialist. Heeft u deze verwijzing niet, dan moet u zelf de kosten dragen. U krijgt dan de rekening toegestuurd door Infomedics (hyperlink naar infomedics info). Overleg van tevoren met uw Orthopedisch Technoloog of uw benodigde orthese vergoed wordt.

Voetencentrum Flipse dient voor u een verzoek in tot vergoeding bij uw zorgverzekeraar. U hoeft hier zelf niets voor te doen. Soms vraagt een verzekeraar om meer informatie voordat de vergoeding wordt toegezegd. Ook dit regelt Voetencentrum Flipse voor u. Indien het verzoek definitief wordt afgewezen, worden de kosten alsnog op uzelf verhaald.

Als een orthese uit de basisverzekering wordt vergoed, dan gaat dit wel ten koste van het eigen risico. In 2023 bedraagt het verplicht eigen risico €385,-. Bij sommige verzekeraars kunt u uw eigen risico in termijnen betalen. Neem contact op met uw zorgverzekeraar om te zien of dat ook voor u geldt.

Vergoeding orthopedische schoenen

Orthopedische voorzieningen worden vergoed vanuit de basisverzekering (behalve bij OVAC, hier wordt ook een eigen bijdrage gevraagd). Houdt u er wel rekening mee dat deze ten koste gaan van het (openstaand) eigen risico.

Omdat de vergoedingen per zorgverzekeraar verschillen, adviseren wij u de polisvoorwaarden van uw verzekering te raadplegen.

Online zolen bestellen

Klaar voor pijnvrij bewegen?

Contactwizzard (beknopt formulier)
Op welke manier wilt u contact met ons opnemen?

Ik wil een afspraak maken

Voetencentrum Flipse neemt telefonisch of via de mail contact met u op voor het plannen van een afspraak. U kunt onderstaand uw voorkeur aangeven.
Kennen wij elkaar al?
Voorkeur voor contact
Heb je een verwijzing?
Over de klacht:

Ik wil zelf bellen

Voor contact, meer informatie, onze locaties of het maken van een afspraak kunt u ons van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 uur en 16.30 bellen.

Bel mij terug op

Wanneer mogen wij u bellen?
Wij kunnen u terugbellen op werkdagen tussen 8.00 uur en 16.30*
Als wij u telefonisch niet kunnen bereiken, sturen wij u een e-mail.

Mail ons uw vraag of opmerking (wilt u een afspraak maken, klik dan op de optie: Ik wil een afspraak maken)

Voornaam
Achternaam
Geeft u toestemming voor opslag van uw gegevens en gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden?*
© Copyright - Voetencentrum Flipse