Shin splints is een overbelastingsblessure van het onderbeen die vaak voorkomt bij hardlopers, militairen en mensen die sporten uitoefenen waarin zij veel moeten springen.

1

Oorzaken shin splints

Bij shin splints (scheenbeenvliesontsteking of mediaal tibiaal stress syndroom) trekt de spier achter het scheenbeen en het kuitbeen (m. soleus) teveel aan de binnen-achterzijde van het scheenbeen. Hierdoor kan een kleine botafwijking ontstaan op het scheenbeen, wat pijnklachten veroorzaakt.

Het ontstaan van shin splints kan verschillende oorzaken hebben. Een te zware of te snelle opbouw van training veroorzaakt een overbelasting van spieren bij het scheenbeen. Andere schoenen dragen of altijd aan dezelfde kant van de weg lopen kan shin splints veroorzaken.

Ook een afwijkende voetfunctie, naar binnen toe zakken of afwijkende stand van de benen (O-benen) kunnen een oorzaak zijn voor het ontwikkelen van shin splints.

2

Symptomen

De klachten bevinden zich aan het onderste 2/3 deel van de binnenzijde van het scheenbeen. Tijdens het (hard)lopen heb je last van een diffuse, zeurende pijn. Veel springen geeft klachten.

3

Therapie

Het is belangrijk dat u de binnenzijde van het scheenbeen ontlast. De trekkrachten van de binnenste onderbeenspieren moeten gereduceerd te worden. Door podotherapeutische zolen kunnen een afwijkende voetstand en het looppatroon gecorrigeerd worden.

Ook is het van belang dat de aangedane pijn rust krijgt, hierdoor gaan de meeste klachten vanzelf over.

Als de klachten niet afnemen, kunnen, in combinatie met fysiotherapie, de onderbeenspieren getraind worden.

Klaar voor pijnvrij bewegen?

Contactwizzard (beknopt formulier)
Op welke manier wilt u contact met ons opnemen?

Ik wil een afspraak maken

Voetencentrum Flipse neemt telefonisch of via de mail contact met u op voor het plannen van een afspraak. U kunt onderstaand uw voorkeur aangeven.
Kennen wij elkaar al?
Voorkeur voor contact
Heb je een verwijzing?
Over de klacht:

Ik wil zelf bellen

Voor contact, meer informatie, onze locaties of het maken van een afspraak kunt u ons van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 uur en 16.30 bellen.

Bel mij terug op

Wanneer mogen wij u bellen?
Wij kunnen u terugbellen op werkdagen tussen 8.00 uur en 16.30*
Als wij u telefonisch niet kunnen bereiken, sturen wij u een e-mail.

Mail ons uw vraag of opmerking (wilt u een afspraak maken, klik dan op de optie: Ik wil een afspraak maken)

Voornaam
Achternaam
Geeft u toestemming voor opslag van uw gegevens en gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden?*

© Copyright - Voetencentrum Flipse