Metatarsalgie is een medische benaming voor voorvoetklachten. Vaak ervaren mensen pijnklachten in de bal van de voet door overbelasting van de middenvoetsbeentjes en de gewrichtjes in de voorvoet.

1

Oorzaken metatarsalgie

Door een doorgezakte voorvoet of een holvoet kunnen pijnklachten ontstaan in de voorvoet. Ook als het middenvoetsbeentje van de grote teen korter is dan het middenvoetsbeentje van de tweede teen ontstaat er meer druk onder de voorvoet. Overgewicht en langdurige belasting, bijvoorbeeld bij bepaalde werkzaamheden, kunnen een rol spelen bij het ontwikkelen van metatarsalgie. Ook schoenen met een hoge hak kunnen leiden tot pijnklachten onder de bal van de voet.

2

Symptomen

In de voorvoet is een stekende of brandende pijn aanwezig, met name met lopen en stilstaan. Hoe meer belasting, hoe pijnlijker. Als de voorvoet warm en dik is, is sprake van een ontsteking in de voorvoet.

3

Therapie

De podotherapeut kan klachtgericht schoenadvies geven. De schoen moet een dikke, stijve loopzool hebben en een maximale hakhoogte van 3 cm.

De podotherapeut kijkt of het nodig is om podotherapeutische zolen aan te laten meten om de standsafwijking van de voet te corrigeren of de druk onder de voorvoet te reduceren.

Klaar voor pijnvrij bewegen?

Contactwizzard (beknopt formulier)
Op welke manier wilt u contact met ons opnemen?

Ik wil een afspraak maken

Voetencentrum Flipse neemt telefonisch of via de mail contact met u op voor het plannen van een afspraak. U kunt onderstaand uw voorkeur aangeven.
Kennen wij elkaar al?
Voorkeur voor contact
Heb je een verwijzing?
Over de klacht:

Ik wil zelf bellen

Voor contact, meer informatie, onze locaties of het maken van een afspraak kunt u ons van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 uur en 16.30 bellen.

Bel mij terug op

Wanneer mogen wij u bellen?
Wij kunnen u terugbellen op werkdagen tussen 8.00 uur en 16.30*
Als wij u telefonisch niet kunnen bereiken, sturen wij u een e-mail.

Mail ons uw vraag of opmerking (wilt u een afspraak maken, klik dan op de optie: Ik wil een afspraak maken)

Voornaam
Achternaam
Geeft u toestemming voor opslag van uw gegevens en gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden?*
© Copyright - Voetencentrum Flipse