Wat is een orthopedisch schoentechnoloog?

Ongeveer 70 procent van de Nederlandse bevolking krijgt te maken met voetklachten of voetgerelateerde klachten. Voetklachten kunnen ontstaan door een aangeboren afwijking of door ziektes als diabetes mellitus, reuma of artrose. Maar ook bij het ouder worden ontstaan vaak problemen bij het lopen.

Het kan zijn dat uw voetklachten te complex zijn om op te lossen met steunzolen. In dat geval kunt u terecht bij één van onze orthopedische schoentechnologen. Zij zijn een expert in het aanmeten, ontwerpen, (deels)produceren, aanpassen en herstellen van orthopedische schoenen. Daarnaast zijn onze orthopedische schoentechnologen gespecialiseerd in alle schoenvragen en weten als geen ander het beste (schoen)advies te geven voor uw voeten.

AGB-code

Orthopedisch (schoen)technologen hebben een eigen AGB-code, altijd beginnend met de cijfers 26. De letters AGB staan voor Algemeen Gegevens Beheer Zorgverleners. Dit is een register waarin gegevens van alle geregistreerde zorgverleners in Nederland zijn vastgelegd. De AGB-code van de orthopedisch (schoen)technoloog vindt u in de correspondentie van uw schoentechnoloog of kunt u  hier opzoeken.

Kwaliteitseisen

De orthopedisch (schoen)technologen van Voetencentrum Flipse voldoen allemaal aan de kwaliteitseisen die je mag verwachten bij een professionele zorgverlener. Enkele kwaliteitseisen waar wij aan voldoen zijn:

  • Lid van Nederlandse Beroepsvereniging Orthopedisch (Schoen)Technologen, NBOT;
  • (Periodieke) registratie in het KABIZ;
  • Volgen van bij- en nascholing op hbo-niveau, geaccrediteerd door Stichting ADAP;
  • Voldoende resultaat bij de visitatie;
  • Naleven van door de NBOT en SEMH vastgestelde richtlijnen.

Visitatie

Alle orthopedisch (schoen)technologen worden volgens het Huishoudelijk Reglement van de SEMH eens in de vijf jaar gevisiteerd. Bij een visitatie onderzoeken twee collega-orthopedisch (schoen)technologen of de (schoen)technoloog en de praktijk voldoen aan de gestelde eisen.

Online zolen bestellen

Klaar voor pijnvrij bewegen?

Contactwizzard (beknopt formulier)
Op welke manier wilt u contact met ons opnemen?

Ik wil een afspraak maken

Voetencentrum Flipse neemt telefonisch of via de mail contact met u op voor het plannen van een afspraak. U kunt onderstaand uw voorkeur aangeven.
Kennen wij elkaar al?
Voorkeur voor contact
Heb je een verwijzing?
Over de klacht:

Ik wil zelf bellen

Voor contact, meer informatie, onze locaties of het maken van een afspraak kunt u ons van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 uur en 16.30 bellen.

Bel mij terug op

Wanneer mogen wij u bellen?
Wij kunnen u terugbellen op werkdagen tussen 8.00 uur en 16.30*
Als wij u telefonisch niet kunnen bereiken, sturen wij u een e-mail.

Mail ons uw vraag of opmerking (wilt u een afspraak maken, klik dan op de optie: Ik wil een afspraak maken)

Voornaam
Achternaam
Geeft u toestemming voor opslag van uw gegevens en gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden?*
© Copyright - Voetencentrum Flipse