De huid maakt eelt aan om de huid te beschermen. De hoornlaag van de huid gaat als verdediging op wrijving en overmatige druk verdikken. Als de eeltlaag met de lederhuid gaat samengroeien kan dit pijnklachten geven. Eeltvorming komt vaak voor onder de voorvoet en de hielen. Ook op de tenen kan eeltvorming ontstaan.

1

Oorzaken eeltvorming

Door standafwijking van de voeten of tenen is de drukverdeling niet meer gelijk en op sommige plekken ontstaat overdruk. Daardoor wordt sneller eelt gevormd. Als gevolg van ouderdom is er minder vetweefsel aanwezig waardoor ook sneller eeltvorming ontstaat. Afwijkend lopen, doorgezakte voet(en) en overgewicht zijn andere factoren die een rol spelen bij het aanmaken van eelt.

2

Symptomen

Er hoeven niet altijd pijnklachten te ontstaan bij eelt. Als eelt wel pijnklachten veroorzaakt, geeft dit meestal een brandend gevoel onder de voorvoet. Als er scherpe pijn aanwezig is, is meestal een likdoorn ontstaan.

3

Therapie

De pedicure of podotherapeut kan het eelt vakkundig verwijderen. Teveel eelt weghalen is schadelijk en kan zelfs leiden tot meer aangroei.

Om de oorzaak van het eelt aan te pakken, kan de podotherapeut met zolen of een orthese de standsafwijkingen corrigeren en de druk verdelen. Ook kunnen wij klachtgericht schoenadvies geven.

Klaar voor pijnvrij bewegen?

Contactwizzard (beknopt formulier)
Op welke manier wilt u contact met ons opnemen?

Ik wil een afspraak maken

Voetencentrum Flipse neemt telefonisch of via de mail contact met u op voor het plannen van een afspraak. U kunt onderstaand uw voorkeur aangeven.
Kennen wij elkaar al?
Voorkeur voor contact
Heb je een verwijzing?
Over de klacht:

Ik wil zelf bellen

Voor contact, meer informatie, onze locaties of het maken van een afspraak kunt u ons van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 uur en 16.30 bellen.

Bel mij terug op

Wanneer mogen wij u bellen?
Wij kunnen u terugbellen op werkdagen tussen 8.00 uur en 16.30*
Als wij u telefonisch niet kunnen bereiken, sturen wij u een e-mail.

Mail ons uw vraag of opmerking (wilt u een afspraak maken, klik dan op de optie: Ik wil een afspraak maken)

Voornaam
Achternaam
Geeft u toestemming voor opslag van uw gegevens en gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden?*

© Copyright - Voetencentrum Flipse