Ik heb een podotherapeut nodig

Heeft u voetklachten of standsafwijkingen en bent u opzoek naar een oplossing. Dan is de podotherapeut de aangewezen behandelaar. De podotherapeut is de hoogst opgeleide voetspecialist en kan u helpen met pijn in de voet of problemen die ontstaan door een afwijkende stand.

Voeten zijn de basis het lichaam en kunnen bij problemen naast pijn aan de voeten ook knie- heup- en lage rugklachten veroorzaken. Maak hier een afspraak voor een uitgebreid voetonderzoek en een oplossing van uw probleem. Voor het maken van een afspraak is geen verwijzing nodig van de huisarts. 

Onderzoek

Als u voor de eerste keer bij de podotherapeut komt wordt er een uitgebreid onderzoek uitgevoerd om de oorzaak van de klacht te achterhalen. Hierna wordt er samen met u een behandelplan opgesteld. Het onderzoek bestaat veelal uit de volgende onderdelen:

 • Inspectie

  Beoordelen van de stand van de voeten, benen en rug op basis van de anatomie en afwijkingen of bijzonderheden vast te stellen.

 • Palpatie

  Het uitlokken van pijnklachten door te drukken op anatomische structuren in uw voet en been.

 • Functieonderzoek

  Het testen van de bewegingsmogelijkheden en stabiliteit van gewrichten. Hierbij neemt het functieonderzoek van de voet en de enkel een centrale plaats in. In sommige gevallen voert uw therapeut ook spiertesten uit om klachten te lokaliseren.

 • Ganganalyse

  Het kijken naar de afwikkeling tijdens het lopen, waarbij de beweging van de voet en eventueel de beweging van de knieën, heupen en romp wordt beoordeeld.

 • Podoscopie

  Een podoscoop is een lichtbak, waarbij op de bodem een spiegel is geplaatst. De therapeut bekijkt hiermee uw voetzolen om de drukverdeling te beoordelen.

 • Schoeninspectie

  Slijtage aan uw schoenen geeft veel informatie over uw looppatroon en de mogelijke oorzaak van uw klachten.

Behandelingen

De podotherapeut heeft verschillende mogelijkheden om u van uw klachten af te helpen. Behandelingen kunnen bestaan uit:

Wij werken ook samen met andere specialisten, zoals fysiotherapeuten, manueeltherapeuten, (medisch-) pedicures, orthopeden en orthopedische (schoen) technologen. Deze samenwerking zorgt voor een geschikte oplossing van uw probleem. 

Specialisaties

De therapeuten van Voetencentrum Flipse werken in een team waarin wij aanvullend zijn op elkaar. Zo heeft iedere therapeut zijn eigen specialisme. Daardoor hebben wij een brede deskundigheid in huis en kunnen wij u goed van dienst zijn.

Online zolen bestellen

Klaar voor pijnvrij bewegen?

Contactwizzard (beknopt formulier)
Op welke manier wilt u contact met ons opnemen?

Ik wil een afspraak maken

Voetencentrum Flipse neemt telefonisch of via de mail contact met u op voor het plannen van een afspraak. U kunt onderstaand uw voorkeur aangeven.
Kennen wij elkaar al?
Voorkeur voor contact
Heb je een verwijzing?
Over de klacht:

Ik wil zelf bellen

Voor contact, meer informatie, onze locaties of het maken van een afspraak kunt u ons van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 uur en 16.30 bellen.

Bel mij terug op

Wanneer mogen wij u bellen?
Wij kunnen u terugbellen op werkdagen tussen 8.00 uur en 16.30*
Als wij u telefonisch niet kunnen bereiken, sturen wij u een e-mail.

Mail ons uw vraag of opmerking (wilt u een afspraak maken, klik dan op de optie: Ik wil een afspraak maken)

Voornaam
Achternaam
Geeft u toestemming voor opslag van uw gegevens en gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden?*
© Copyright - Voetencentrum Flipse