Podomanuele therapie

Bij podomanuele therapie voert de podotherapeut een vorm van manuele therapie uit. Dit is een effectieve behandelmethode om bokkades in de voet, enkel of het onderbeen te verhelpen. Een blokkade van één of meerdere gewrichten in de voet kan zorgen voor pijn- en/of beweging-gerelateerde klachten, vaak als gevolg van compensatie.

Wanneer podomanuele therapie

Veelvoorkomende oorzaken van een blokkade zijn:

  • Een trauma zoals het verzwikken van de enkel of het maken van een korte misstap;
  • Als gevolg van een fractuur in de voet, enkel of het onderbeen;
  • Langdurig kruizen van de benen;

Om deze blokkades op te heffen kan een speciale manipulatietechniek toegepast worden. Na een juiste diagnose wordt door middel van een korte, snelle beweging een gewricht of botstuk losgemaakt. Je kunt een knoepje voelen, maar meestal is de behandeling pijnloos. In sommige gevallen moet deze techniek enkele keren herhaald worden. Om de klachten structureel op te lossen zijn meestal meerdere therapievormen nodig, zoals taping, steunzolen, oefeningen en het dragen van het juiste type schoeisel.

De therapeuten bij Voetencentrum Flipse zijn geschoold om blokkades te herkennen. Binnen onze praktijk zijn enkele therapeuten die de blokkades vervolgens kunnen behandelen. De focus van de podomanuele therapie ligt bij blokkades in de voet, enkel en het onderbeen. Als er een vermoeden is op een blokkade hogerop in de keten, zoals de knie, heup of het bekken, dan werken wij samen met een manueeltherapeut bij de aanpak van het probleem.

Klaar voor pijnvrij bewegen?

Contactwizzard (beknopt formulier)
Op welke manier wilt u contact met ons opnemen?

Ik wil een afspraak maken

Voetencentrum Flipse neemt telefonisch of via de mail contact met u op voor het plannen van een afspraak. U kunt onderstaand uw voorkeur aangeven.
Kennen wij elkaar al?
Voorkeur voor contact
Heb je een verwijzing?
Over de klacht:

Ik wil zelf bellen

Voor contact, meer informatie, onze locaties of het maken van een afspraak kunt u ons van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 uur en 16.30 bellen.

Bel mij terug op

Wanneer mogen wij u bellen?
Wij kunnen u terugbellen op werkdagen tussen 8.00 uur en 16.30*
Als wij u telefonisch niet kunnen bereiken, sturen wij u een e-mail.

Mail ons uw vraag of opmerking (wilt u een afspraak maken, klik dan op de optie: Ik wil een afspraak maken)

Voornaam
Achternaam
Geeft u toestemming voor opslag van uw gegevens en gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden?*
© Copyright - Voetencentrum Flipse