Wratbehandeling

Een voetwrat is een veelvoorkomende huidaandoening die erg hardnekkig kan zijn als deze aan de onderzijde van de voet voorkomt. Omdat de wratten zorgen voor een drukplek onder de voet, kan dit pijnklachten en eeltvorming veroorzaken. Door de eeltvorming neemt de verdikking verder toe en daarmee ook de klachten.

Daarnaast zorgt de eeltvorming ervoor dat veel behandelmethoden zoals stikstof niet altijd effectief zijn, omdat ze niet tot de wrat kunnen doordringen. Binnen Voetencentrum Flipse maken wij gebruik van monochloorazijnzuur, wat voor de behandeling van voetwratten effectiever is, omdat het langer en dieper doorwerkt.

Behandeling wrat

De behandeling van voetwratten begint met het verwijderen van de eeltlaag, zodat de wrat duidelijk zichtbaar wordt en aan de oppervlakte van de huid ligt. Monochloorazijnzuur is een agressief bijtende stof, die een afbrekende werking heeft. Door het monochloorazijnzuur precies op de wrat te plaatsen, zullen deze cellen vernietigd worden. Dit proces gaat gepaard met een ontstekingsreactie en kan de avond na de behandeling pijnklachten geven.

Als de voet intensief belast wordt (door werk of sport), kan de behandelde wrat een aantal dagen gevoelig zijn. De podotherapeut kan dit verminderen door de wrat drukvrij te leggen met behulp van vilt. Dit proces wordt een aantal keren herhaald, waarna de wrat volledig verdwijnt of sterk afneemt in grootte en geen klachten meer geeft.

Klaar voor pijnvrij bewegen?

Contactwizzard (beknopt formulier)
Op welke manier wilt u contact met ons opnemen?

Ik wil een afspraak maken

Voetencentrum Flipse neemt telefonisch of via de mail contact met u op voor het plannen van een afspraak. U kunt onderstaand uw voorkeur aangeven.
Kennen wij elkaar al?
Voorkeur voor contact
Heb je een verwijzing?
Over de klacht:

Ik wil zelf bellen

Voor contact, meer informatie, onze locaties of het maken van een afspraak kunt u ons van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 uur en 16.30 bellen.

Bel mij terug op

Wanneer mogen wij u bellen?
Wij kunnen u terugbellen op werkdagen tussen 8.00 uur en 16.30*
Als wij u telefonisch niet kunnen bereiken, sturen wij u een e-mail.

Mail ons uw vraag of opmerking (wilt u een afspraak maken, klik dan op de optie: Ik wil een afspraak maken)

Voornaam
Achternaam
Geeft u toestemming voor opslag van uw gegevens en gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden?*
© Copyright - Voetencentrum Flipse