Ik heb steunkousen nodig

Heeft u (lymf)oedeem, spataderen of afvoerproblemen na een trombosebeen of openbeen en bent u op zoek naar een oplossing? Dan is de TEK-consulent de aangewezen behandelaar.

De TEK-consulent meet therapeutische elastische kousen (TEK), steunkousen, aan en kiest een goed passende kous. Deze helpt hij het afvoeren van het vocht in het been en vermindert daarmee de klachten en risico’s.

Steunkousen worden de eerste keer meestal voorgeschreven door een huisarts of medisch specialist. Heeft u geen verwijzing van een huisarts of specialist, dan zal met u de mogelijkheden worden besproken. In veel gevallen kunnen we u helpen met het verkrijgen van een verwijzing. Maak hier een afspraak voor het aanmeten van een steunkous.

Veelvoorkomende klachten

  • Spataderen
  • Vermoeide benen
  • Chronische Veneuze Insufficiëntie (CVI)
  • Trombose
  • Lymfoedeem
  • Lipoedeem

Onderzoek en behandeling

Als u voor de eerste keer bij de TEK-consulent komt, wordt een onderzoek uitgevoerd waarbij het aangedane been wordt onderzocht. Er worden omvangsmaten en lengtematen van het been opgemeten, zodat we de juiste maat steunkous voor uw been en aandoening kunnen leveren.

Wij werken ook samen met andere specialisten, zoals podotherapeuten, fysiotherapeuten, manueeltherapeuten, (medisch) pedicures, orthopeden en orthopedisch (schoen) technologen. Deze samenwerking zorgt voor een geschikte oplossing van uw probleem.

Online zolen bestellen

Klaar voor pijnvrij bewegen?

Contactwizzard (beknopt formulier)
Op welke manier wilt u contact met ons opnemen?

Ik wil een afspraak maken

Voetencentrum Flipse neemt telefonisch of via de mail contact met u op voor het plannen van een afspraak. U kunt onderstaand uw voorkeur aangeven.
Kennen wij elkaar al?
Voorkeur voor contact
Heb je een verwijzing?
Over de klacht:

Ik wil zelf bellen

Voor contact, meer informatie, onze locaties of het maken van een afspraak kunt u ons van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 uur en 16.30 bellen.

Bel mij terug op

Wanneer mogen wij u bellen?
Wij kunnen u terugbellen op werkdagen tussen 8.00 uur en 16.30*
Als wij u telefonisch niet kunnen bereiken, sturen wij u een e-mail.

Mail ons uw vraag of opmerking (wilt u een afspraak maken, klik dan op de optie: Ik wil een afspraak maken)

Voornaam
Achternaam
Geeft u toestemming voor opslag van uw gegevens en gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden?*
© Copyright - Voetencentrum Flipse