Wondbehandeling

Wondbehandeling door de podotherapeut wordt toegepast bij wonden aan de voet of tenen en komt regelmatig voor bij cliënten met diabetes mellitus of reuma.

Een wondbehandeling bestaat op de eerste plaats uit het schoonmaken van de wond, het verwijderen van eelt en het afdekken met wondverbandmiddelen, maar ook uit het behandelen en voorkomen van de oorzaak van de wond.

In 70% van alle gevallen is een slecht passende schoen de oorzaak van een wond aan de voeten en moet er iets gebeuren aan het schoeisel om het probleem blijvend op te lossen.

Wanneer een wondbehandeling

Een wondbehandeling wordt uitgevoerd bij een wond aan de voet of tenen, onder enkelniveau, en in het bijzonder bij cliënten met diabetes mellitus.

Werkwijze wondbehandeling

Een goede wondbehandeling begint met het achterhalen van de oorzaak en het classificeren van de wond. Daarna wordt een behandelplan opgesteld en indien nodig wordt de hulp van de huisarts of specialisten zoals vaatchirurg, revalidatiearts, dermatoloog of internist ingeschakeld. Om complicaties zoals een wondinfectie te voorkomen is snelle en adequate behandeling nodig.

Daarnaast zorgt een snelle behandeling er ook voor dat een wond eerder gesloten is. Dagelijks zijn er spoedplekken beschikbaar bij Voetencentrum Flipse om cliënten ook daadwerkelijk snel te kunnen behandelen.

Vaak gaat een wondbehandeling in combinatie met tijdelijke voorzieningen om de oorzaak te verlichten zoals viltontlasting, aanpassing van de schoenen of speciale verbandschoenen. Als de wond eenmaal gesloten is, zal er een structurele oplossing voor de oorzaak moeten komen, zoals steunzolen, siliconen orthesen of orthopedisch schoeisel.

Klaar voor pijnvrij bewegen?

Contactwizzard (beknopt formulier)
Op welke manier wilt u contact met ons opnemen?

Ik wil een afspraak maken

Voetencentrum Flipse neemt telefonisch of via de mail contact met u op voor het plannen van een afspraak. U kunt onderstaand uw voorkeur aangeven.
Kennen wij elkaar al?
Voorkeur voor contact
Heb je een verwijzing?
Over de klacht:

Ik wil zelf bellen

Voor contact, meer informatie, onze locaties of het maken van een afspraak kunt u ons van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 uur en 16.30 bellen.

Bel mij terug op

Wanneer mogen wij u bellen?
Wij kunnen u terugbellen op werkdagen tussen 8.00 uur en 16.30*
Als wij u telefonisch niet kunnen bereiken, sturen wij u een e-mail.

Mail ons uw vraag of opmerking (wilt u een afspraak maken, klik dan op de optie: Ik wil een afspraak maken)

Voornaam
Achternaam
Geeft u toestemming voor opslag van uw gegevens en gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden?*
© Copyright - Voetencentrum Flipse