Teenorthese

Een siliconen orthese (of teenstukje) is een hulpmiddel dat volledig op maat gemaakt wordt van verschillende soorten siliconen. Afhankelijk van de klacht en stand van de tenen wordt het juiste model en materiaal siliconen gekozen. De orthese heeft als doel het verminderen van drukplekken door de stand van de tenen te corrigeren (bij klauwtenen) of de druk tussen de tenen te verdelen (bij weke likdoorn).

Wanneer een teenorthese

Siliconen orthesen worden ingezet bij het verminderen van klachten door drukplekken, eeltvorming of likdoorns (dorsaal PIP, DIP, apex digiti en interdigitaal) zoals bij:

  • Hamer- en klauwtenen
  • Overhangende tenen
  • Hallux valgus

Aan de hand van een uitgebreid voetonderzoek naar de stand en functie van de voeten wordt bepaald wat het beste model en materiaal siliconen is. Vervolgens wordt de siliconen orthese direct vervaardigd op de voet. Meestal volgt nog een afspraak voor het passen, ophalen en controle van de orthese. Tijdens de controle wordt gekeken of de orthese de klacht voldoende verhelpt en wordt deze indien nodig aangepast.

Klaar voor pijnvrij bewegen?

Contactwizzard (beknopt formulier)
Op welke manier wilt u contact met ons opnemen?

Ik wil een afspraak maken

Voetencentrum Flipse neemt telefonisch of via de mail contact met u op voor het plannen van een afspraak. U kunt onderstaand uw voorkeur aangeven.
Kennen wij elkaar al?
Voorkeur voor contact
Heb je een verwijzing?
Over de klacht:

Ik wil zelf bellen

Voor contact, meer informatie, onze locaties of het maken van een afspraak kunt u ons van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 uur en 16.30 bellen.

Bel mij terug op

Wanneer mogen wij u bellen?
Wij kunnen u terugbellen op werkdagen tussen 8.00 uur en 16.30*
Als wij u telefonisch niet kunnen bereiken, sturen wij u een e-mail.

Mail ons uw vraag of opmerking (wilt u een afspraak maken, klik dan op de optie: Ik wil een afspraak maken)

Voornaam
Achternaam
Geeft u toestemming voor opslag van uw gegevens en gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden?*
© Copyright - Voetencentrum Flipse