Klachten achterhalen met camera’s en sensoren

Hoe kunnen we nog beter gebruikmaken van het Motion Lab om de oorzaak van klachten van patiënten te achterhalen. Met die vraag bezochten vijf van onze podotherapeuten zaterdag de DIERS Academy.

Diers is fabrikant van het Motion Lab, dat ook in onze praktijk te vinden is. Met dit apparaat kunnen we dankzij meerdere camera’s en sensoren zeer nauwkeurig houding en looppatroon analyseren. Zo kunnen we beter zien waar klachten vandaan komen.

Effect van therapie

,,Wat we bijvoorbeeld mooi kunnen meten is het dynamisch effect van de zool ten opzichte van blote voeten”, vertelt Aubrey de Waard. ,,Je kunt dus nóg beter het effect van je therapie meten.”

Het Motion Lab maakt het mogelijk op een dynamische manier metingen te doen, van de balans en de symmetrie van lijf en stand. ,,Met het apparaat kun je het lopen in slow-motion bekijken en je kunt de hoeken van bijvoorbeeld enkel en knie exact meten. Bij complexe klachten kan dit een meerwaarde zijn in het vaststellen van het behandelplan. Een voorbeeld hiervan was een patiënt met terugkerende knieklachten. Bij analyse met het motion lab-systeem bleek de oorzaak te zitten in een verkorte kuitspier.”

Ervaringen

Naast een toelichting op nieuwe technieken van het Motion Lab door Diers zelf, geeft het bezoek ook gelegenheid om met andere praktijkhouders ervaringen uit te wisselen.

,,Dankzij de uitwisseling van kennis kunnen we het systeem nu nog beter benutten.”

Met de Motion Lab kunnen we klachten nog beter achterhalen
© Copyright - Voetencentrum Flipse