Een kleurrijke zorgpraktijk midden in de wijk

Burgemeester Ahmed Marcouch opent de nieuwe spreekuurlocatie van PUUR Vroedvrouwen in de Arnhemse wijk Malburgen. Foto Rens Plaschek

Een zorgpraktijk waar de multiculturele diversiteit van de wijk weerspiegelt in het interieur. Maar vooral ook een mooie, centrale plek voor zorg in de wijk. Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem opende afgelopen woensdag 29 mei de nieuwe locatie van PUUR Vroedvrouwen in het Zorgpunt Malburgen aan de Huissensestraat.

,,Namens al die moeders en al die kinderen die jullie geholpen hebben en nog gaan helpen wil ik jullie bedanken voor wat jullie voor Arnhem hebben gedaan en in het bijzonder voor de wijk Malburgen, waar het leven niet altijd vanzelf en vanzelfsprekend gaat”, laat Marcouch in zijn toespraak weten aan de dames van PUUR Vroedvrouwen. ,,Ik wens jullie veel succes in de wijk met jullie werk en dat jullie veel moeders maximaal mogen helpen.”

Vandaag knipt Marcouch symbolisch de navelstreng door van de nieuwe spreekuurlocatie van PUUR. ,,Ik heb vier navelstrengen door moeten knippen”, zegt hij, verwijzend naar de geboorte van zijn eigen vier kinderen.

Zorg onder één dak

In de nieuwe zorgpraktijk zitten diverse zorgverleners onder één dak. Voetencentrum Flipse, PUUR Vroedvrouwen, diëtistenpraktijk Vitasens, STMG en ZekerWeten bloedafname. Het centrum heeft een duidelijke meerwaarde voor de zorg in de wijk. ,,Het is goed dat hier meer praktijken komen en dat uiteindelijk de patiënt ons beter weet te vinden in Malburgen”, zegt Michiel Flipse, eigenaar van Voetencentrum Flipse. ,,Aan de overkant zitten de huisartsen en hier de paramedische kant. Het maakt de lijntjes fysiek een stuk korter. Wij zitten heel centraal in de wijk, tegenover de huisartsen en daarmee is het voor iedereen goed bereikbaar en vindbaar.”

Divers en levendig

,,Malburgen is een diverse, levendige wijk, waarin we al veertig jaar met veel plezier verloskundige zorg geven”, vertelt Ellen Plaschek, mede-eigenaar van PUUR Vroedvrouwen. ,,De diversiteit, levendigheid, kleurrijkheid maken dat we hier heel graag komen. In dit multidisciplinair centrum kunnen we samenwerking vinden met andere zorgverleners en daar zijn we ontzettend dankbaar voor.”

Kleurrijkheid gespiegeld

Die kleurrijkheid is duidelijk terug te vinden in het interieur van het verbouwde centrum. Het is aan de binnenkant een afspiegeling van de Malburgse samenleving. Flipse: ,,Die kleuren staan voor de diversiteit van de populatie hier in Malburgen. De wijk heeft sowieso een hele kleurrijke populatie. We hebben geprobeerd dat te spiegelen. Je ziet het terugkomen binnen op de deuren, op de latjes, in de wachtkamer en in de behandelkamers.”

Tussen de buien door werd het toch even een prachtig, zonnig moment. Foto Rens Plaschek

© Copyright - Voetencentrum Flipse