Wat is een orthopedisch technoloog?

Een orthopedisch technoloog is opgeleid om braces, bandages, korsetten en spalken op maat te maken. Zij zijn u graag van dienst als een brace of bandage in een confectiemaat niet voor u volstaat.

De orthopedisch technoloog is een expert in het aanmeten, ontwerpen, maken van en advies geven over hulpmiddelen zoals (orthopedische) schoenen, orthesen (braces) en prothesen.

Een orthopedisch technoloog is werkzaam binnen de orthopedische technologie, wat betrekking heeft op het aanmeten, ontwerpen en maken van hulpmiddelen en/of voorzieningen, die mensen helpen in hun zelfredzaamheid. Een orthopedisch technoloog is dan ook gespecialiseerd in het aanmeten van orthopedische hulpmiddelen, zoals een orthese, braces en protheses.

Een prothese is nodig om een lichaamsdeel te vervangen na amputatie, zoals een beenprothese of armprothese. Vanzelfsprekend kunnen de oplossingen die een orthopedisch technoloog kan aanbieden, variëren van makkelijk tot zeer complex, afhankelijk van de patiënt. Ook de materialen die een orthopedisch technoloog gebruikt variëren per oplossing.

AGB-code

Orthopedisch (schoen)technologen hebben een eigen AGB-code, altijd beginnend met de cijfers 26. De letters AGB staan voor Algemeen Gegevens Beheer Zorgverleners. Dit is een register waarin gegevens van alle geregistreerde zorgverleners in Nederland zijn vastgelegd. De AGB-code van de orthopedisch (schoen)technoloog vindt u in de correspondentie van uw schoentechnoloog of kunt u  hier opzoeken.

Kwaliteitseisen

De orthopedisch (schoen)technologen van Voetencentrum Flipse voldoen allemaal aan de kwaliteitseisen die je mag verwachten bij een professionele zorgverlener. Enkele kwaliteitseisen waar wij aan voldoen zijn:

  • Lid van Nederlandse Beroepsvereniging Orthopedisch (Schoen)Technologen, NBOT;
  • (Periodieke) registratie in het KABIZ;
  • Volgen van bij- en nascholing op hbo-niveau, geaccrediteerd door Stichting ADAP;
  • Voldoende resultaat bij de visitatie;
  • Naleven van door de NBOT en SEMH vastgestelde richtlijnen.

Visitatie

Alle orthopedisch (schoen)technologen worden volgens het Huishoudelijk Reglement van de SEMH eens in de vijf jaar gevisiteerd. Bij een visitatie onderzoeken twee collega-orthopedisch (schoen)technologen of de (schoen)technoloog en de praktijk voldoen aan de gestelde eisen.

Online zolen bestellen

Klaar voor pijnvrij bewegen?

Contactwizzard (beknopt formulier)
Op welke manier wilt u contact met ons opnemen?

Ik wil een afspraak maken

Voetencentrum Flipse neemt telefonisch of via de mail contact met u op voor het plannen van een afspraak. U kunt onderstaand uw voorkeur aangeven.
Kennen wij elkaar al?
Voorkeur voor contact
Heb je een verwijzing?
Over de klacht:

Ik wil zelf bellen

Voor contact, meer informatie, onze locaties of het maken van een afspraak kunt u ons van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 uur en 16.30 bellen.

Bel mij terug op

Wanneer mogen wij u bellen?
Wij kunnen u terugbellen op werkdagen tussen 8.00 uur en 16.30*
Als wij u telefonisch niet kunnen bereiken, sturen wij u een e-mail.

Mail ons uw vraag of opmerking (wilt u een afspraak maken, klik dan op de optie: Ik wil een afspraak maken)

Voornaam
Achternaam
Geeft u toestemming voor opslag van uw gegevens en gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden?*
© Copyright - Voetencentrum Flipse