Hulpmiddelen behandelingen

Verbandschoenen

Algemeen

Een verbandschoen is een orthopedische confectie schoenvoorziening, bedoeld voor snelle mobilisatie van mensen met niet al te grote, genezende wonden aan de voeten of bij wisselend oedeem en bedreigde voeten.

Indicaties

Verbandschoenen worden ingezet om te helpen bij revalidatie, als de patiënt moet herstellen van een chirurgische ingreep, de voet opgezwollen is en gezwachteld wordt of bij een genezende wond.

Verbandschoen

Werkwijze

Voetencentrum Flipse heeft confectieverbandschoenen in verschillende maten op voorraad. Meestal kunnen wij direct een verbandschoen leveren als de patiënt langskomt voor een afspraak. Verbandschoenen die wij op maat moeten maken, leveren wij volgens een spoedprocedure.

Verwijzing

Verbandschoenen worden zowel door huisartsen als medisch specialisten voorgeschreven. Een goed voorschrift bevat in ieder geval een medische indicatie, het primaire ziektebeeld en de aangedane zijde.

Kosten en vergoeding

Verbandschoenen worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering en gaan dus ten koste van het eigen risico, maar er geldt geen wettelijke eigen bijdrage.