Voorlopig maatwerk schoenen (VLOS)

Een VLOS staat voor een voorlopige orthopedische schoen. Het zijn tijdelijke schoenen die volledig op maat gemaakt worden. Afhankelijk van de probleemstelling wordt één schoen of een paar geleverd.

Het is een functionele oplossing die in een korte periode geproduceerd en geleverd wordt. De schoenen zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat tijdens het revalidatieproces de voeten worden beschermd, ondersteund en ontlast. Hierdoor zal het herstel op een positieve manier beïnvloed worden.

Er wordt gekozen om een VLOS op te starten wanneer er te maken is met een complexere voetvorm die beschermd dient te worden. Vaak is deze extra bescherming noodzakelijk om een aanwezige wond te laten genezen. De reden waardoor de wond ontstaan is kan wisselend zijn. Omdat de schoen op maat gemaakt is kan op een verantwoorde manier toch bewogen worden wat vaak bevorderlijk is voor de revalidatie.  

Werkwijze

Er wordt gebruik gemaakt van een 3D-scanner om de exacte vormen en maten van de voet op te meten. Het gaat om een tussenoplossing voordat gestart kan worden met definitieve schoenen. Hierdoor kan rekening gehouden worden met extra ruimte voor verbandmiddelen of wanneer de voet wisselend volume heeft. Het voordeel van de tijdelijke voorziening is dat verantwoord afgewacht kan worden hoe het probleem aan de voet zich verder ontwikkelt.

Online zolen bestellen

Klaar voor pijnvrij bewegen?

Contactwizzard (beknopt formulier)
Op welke manier wilt u contact met ons opnemen?

Ik wil een afspraak maken

Voetencentrum Flipse neemt telefonisch of via de mail contact met u op voor het plannen van een afspraak. U kunt onderstaand uw voorkeur aangeven.
Kennen wij elkaar al?
Voorkeur voor contact
Heb je een verwijzing?
Over de klacht:

Ik wil zelf bellen

Voor contact, meer informatie, onze locaties of het maken van een afspraak kunt u ons van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 uur en 16.30 bellen.

Bel mij terug op

Wanneer mogen wij u bellen?
Wij kunnen u terugbellen op werkdagen tussen 8.00 uur en 16.30*
Als wij u telefonisch niet kunnen bereiken, sturen wij u een e-mail.

Mail ons uw vraag of opmerking (wilt u een afspraak maken, klik dan op de optie: Ik wil een afspraak maken)

Voornaam
Achternaam
Geeft u toestemming voor opslag van uw gegevens en gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden?*
© Copyright - Voetencentrum Flipse