Half maatwerk schoenen (semi-orthopedische schoenen OSB)

Semi-orthopedische schoenen (OSB) zijn half op maat gemaakte schoenen. Bij dit type voorziening zijn er meer mogelijkheden qua maatvoering ten opzichte van confectieschoenen. Denk hierbij aan meerdere breedte maten maar ook de optie om lokaal extra ruimte te genereren.

Verder kunnen er ook indien nodig aanpassingen gedaan worden aan de zool of hak van de schoenen. De schoenen worden altijd aangemeten in combinatie met een steunzool. In de schoenen is hier dan ook voldoende ruimte voor aanwezig.

Het model schoen wat uitgekozen kan worden zal afhankelijk zijn van de gemeten maten en het doel van de voorziening. De levertijd voor half maatwerk schoenen is 2 tot 6 weken.

Wanneer geen goed passende confectieschoenen gevonden kunnen worden, kan in aanmerking gekomen worden voor een OSB. Dit kan zijn vanwege de breedte van de voet of eventuele vergroeiingen. Wanneer een voet meer volumineus is kan het ook een passende oplossing zijn.

Op deze manier is er namelijk alsnog voldoende ruimte om de nodige steunzool in de schoenen te leggen. Daarnaast zijn er in het productieproces meer mogelijkheden om het onderwerk aan te passen. Op deze manier kunnen pijnklachten in de voeten ontlast worden.

Werkwijze

Als u voor de eerste keer bij de orthopedisch schoentechnoloog komt wordt er een uitgebreid onderzoek uitgevoerd om de oorzaak van de klacht te achterhalen. Hierna wordt er samen met u een behandelplan opgesteld en het hulpmiddel aangemeten. Wij nemen uitgebreid de tijd en geven de aandacht om samen met u de gewenste schoenen uit te kiezen.

Online zolen bestellen

Klaar voor pijnvrij bewegen?

Contactwizzard (beknopt formulier)
Op welke manier wilt u contact met ons opnemen?

Ik wil een afspraak maken

Kennen wij elkaar al?
Heb je een verwijzing?

Ik wil zelf bellen

Voor contact, meer informatie, onze locaties of het maken van een afspraak kunt u ons van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 uur en 16.30 bellen.

Bel mij terug op

Wanneer mogen wij u bellen?
Wij kunnen u terugbellen op werkdagen tussen 8.00 uur en 16.30*
Als wij u telefonisch niet kunnen bereiken, sturen wij u een e-mail.

Mail ons uw vraag of opmerking (wilt u een afspraak maken, klik dan op de optie: Ik wil een afspraak maken)

Voornaam
Achternaam
Geeft u toestemming voor opslag van uw gegevens en gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden?*
© Copyright - Voetencentrum Flipse