Volledig maatwerk schoenen (orthopedische schoenen OSA)

Orthopedische schoenen (OSA) zijn schoenen die volledig op maat worden gemaakt. Met behulp van een 3D-scanner kunnen de exacte vormen en maten van de voeten gemeten worden. Op basis van deze digitale afdrukken worden de leesten gemaakt.

Om de optimale pasvorm voor de definitieve schoenen te verkrijgen worden de leesten gepast aan de hand van een doorzichtige passchoen. Op deze manier kan gezien worden waar drukplekken zitten of waar te veel ruimte aanwezig is. Samen wordt gekeken naar een geschikt model en kan de kleur uitgekozen worden. De duur van het gehele traject voor OSA is 10 tot 12 weken.

Er wordt gekozen om een OSA aan te meten wanneer de voetvorm dusdanig afwijkend is dat geen passende confectieschoenen of OSB beschikbaar zijn. Vaak is dit in combinatie met hoog risico voeten, waardoor het noodzakelijk is drukplekken of wonden preventief te voorkomen.

Door de individueel op maat gemaakte leesten/mallen kunnen drukplekken optimaal vrijgelegd worden. Verder zijn er extra mogelijkheden om de schacht aan te passen. Denk hierbij aan extra stevigheid creëren rondom de enkels. Ook kunnen aanpassingen aan het onderwerk uitgevoerd worden passend bij de probleemstelling.

Werkwijze

Als u voor de eerste keer bij de orthopedisch schoentechnoloog komt, wordt een uitgebreid onderzoek uitgevoerd om de oorzaak van de klacht te achterhalen. Hierna wordt samen met u een behandelplan opgesteld en het hulpmiddel aangemeten. Wij nemen uitgebreid de tijd om samen met u de gewenste schoenen uit te kiezen.

Online zolen bestellen

Klaar voor pijnvrij bewegen?

Contactwizzard (beknopt formulier)
Op welke manier wilt u contact met ons opnemen?

Ik wil een afspraak maken

Voetencentrum Flipse neemt telefonisch of via de mail contact met u op voor het plannen van een afspraak. U kunt onderstaand uw voorkeur aangeven.
Kennen wij elkaar al?
Voorkeur voor contact
Heb je een verwijzing?
Over de klacht:

Ik wil zelf bellen

Voor contact, meer informatie, onze locaties of het maken van een afspraak kunt u ons van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 uur en 16.30 bellen.

Bel mij terug op

Wanneer mogen wij u bellen?
Wij kunnen u terugbellen op werkdagen tussen 8.00 uur en 16.30*
Als wij u telefonisch niet kunnen bereiken, sturen wij u een e-mail.

Mail ons uw vraag of opmerking (wilt u een afspraak maken, klik dan op de optie: Ik wil een afspraak maken)

Voornaam
Achternaam
Geeft u toestemming voor opslag van uw gegevens en gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden?*
© Copyright - Voetencentrum Flipse