Diabetes voetzorg pedicure

Beste collega’s,

Laten we beginnen met algemeen de beste wensen voor 2018! We hebben weer een jaar met diabetische voetzorg er op zitten en we zien duidelijk de verbetering in de kwaliteit van zorg. Het doel van deze regeling is dat het aantal ulcera wordt verminderd. We zien helaas nog geen trend in het aantal ulcera wat afneemt, maar wel is er een sterke afname in het aantal ernstige ulcera en de tijd tot genezing. Waar we in het verleden nog verwaarloosde en geinfecteerde voeten tegen kwamen is dat nu beduidend minder wat zorgt voor minder (grote) amputaties en gezondheidswinst voor de patient!

Toch staan de kosten voor de diabetische voetzorg onder druk en weten enkele van jullie collega’s nog steeds niet dat facturen in principe niet meer door de verzekering vergoed worden en alleen via de ketenzorg of de podotherapeut lopen. Daardoor onstaat er verwarring bij de patienten en “irritatie” bij de verzekeraars. Maar we zullen zien hoe het verder verloopt naar de toekomst en ik verwacht in ieder geval dat we dit jaar en volgend jaar nog wel met de regeling diabetische voetzorg zullen blijven werken.

Voor 2018 veranderd er weinig binnen de ketenzorg in de regio Arnhem. Bij de zorggroep in het Rivierenland is er het afgelopen jaar wel het e.e.a. veranderd, maar staan er voor dit jaar ook geen veranderingen op stapel. Wat betreft de voetzorg buiten de keten wil ik de samenwerking zonder aanpassingen t.o.v. 2017 met u graag voortzetten of starten.

Sinds vorig jaar kunnen declaraties alleen nog maar digitaal ingediend worden door Pro Voetzorg. Na de laatste update geeft ons dit een enorme tijdsbesparing op de administratieve last van het declareren en uitbetalen van de vergoedingen.

Wij vinden het gek als je voor hetzelfde werk bij de ene zorggroep of podotherapeut meer of minder krijgt als bij een ander. Daarom is de vergoeding die wij uitkeren gelijk aan de hoogtste vergoeding van de zorggroep in de regio. Voor onze praktijk heeft de zorggroep Arnhem een vergoeding van 28,05 euro incl btw per behandeling en wij volgen dit bedrag.

Mochten er vragen of opmerkingen zijn over de overeenkomst, neem gerust contact met ons op. Wij kijken er in ieder geval naar uit om samen de voetzorg naar een hoger niveau te tillen.

Michiel Flipse

  • Als u nog geen overeenkomst heeft met ons, download het onderstaande formulier.

Samenwerkingsovereenkomst pedicure voetzorg diabetische voet 2018

  • Als u al een samenwerkingsovereenkomst heeft en wilt verlengen, download het onderstaande formulier

Addendum samenwerkingsovereenkomst 2018

Het afgelopen jaar is de praktijk flink gegroeid. We zijn naar een nieuwe locatie in Elst verhuisd en we hebben veel nieuwe collega’s erbij gekregen. Door de ontwikkelingen op het gebied van 3D scannen zijn wij ook gestart met onze eigen Orthopedische Schoenmakerij. Maar natuurlijk zal er ook het nodige veranderd zijn bij u op de praktijk en is het misschien een goed idee om elkaar eens bij te praten. Wij hebben er natuurlijk wel zin in en als u er ook zo over denkt? Vul dan het onderstaande formulier in en wij komen graag bij u langs of sturen u nieuwe informatie toe!

Formulier samenwerking