Ouderen

Heeft u het gevoel dat u op ‘de botjes loopt’? Is de stand van de tenen of voeten de laatste tijd veranderd? Of heeft u andere voetklachten? Door in een vroeg stadium naar de podotherapeut te gaan, kunnen vervelende klachten in een later stadium worden voorkomen door middel van instructies en behandeling. Ook in een later stadium (als u al klachten heeft) kan de podotherapeut uitkomst bieden.

Veelvoorkomende klachten bij ouderen

Enkele voorbeelden van veelvoorkomende klachten bij ouderen waar de podotherapeut u bij kan helpen zijn: 

Verkeerde voet-/teenstand

Een verkeerde stand van de voet kan klachten veroorzaken in de pezen en spieren rondom de enkel en voet. Dit gaat vaak gepaard met vermoeidheidsklachten in voeten of benen. Standsafwijkingen van de tenen, zoals hamer- en klauwtenen, kunnen problemen geven met schoenen.

Op de botjes lopen

Sommige mensen hebben het gevoel ‘op de botjes te lopen’, waarbij pijnklachten in de voorvoet ontstaan. De oorzaak hiervan is dat het vetweefsel onder de voorvoet slechter van kwaliteit wordt of verdwijnt.

Artrose

Bij artrose is het kraakbeen tussen de botten versleten, waardoor klachten ontstaan in het gewricht. Pijnklachten, stijfheid (met name in de ochtend), bewegingsbeperking en instabiliteit van het gewricht zijn het gevolg. Artrose kan niet genezen en zorgt voor een progressieve standsafwijking van het gewricht. De podotherapeut kan u wel helpen om pijn te verminderen en verdere klachten te voorkomen.

Klaar voor pijnvrij bewegen?

Contactwizzard (beknopt formulier)
Op welke manier wilt u contact met ons opnemen?

Ik wil een afspraak maken

Voetencentrum Flipse neemt telefonisch of via de mail contact met u op voor het plannen van een afspraak. U kunt onderstaand uw voorkeur aangeven.
Kennen wij elkaar al?
Voorkeur voor contact
Heb je een verwijzing?
Over de klacht:

Ik wil zelf bellen

Voor contact, meer informatie, onze locaties of het maken van een afspraak kunt u ons van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 uur en 16.30 bellen.

Bel mij terug op

Wanneer mogen wij u bellen?
Wij kunnen u terugbellen op werkdagen tussen 8.00 uur en 16.30*
Als wij u telefonisch niet kunnen bereiken, sturen wij u een e-mail.

Mail ons uw vraag of opmerking (wilt u een afspraak maken, klik dan op de optie: Ik wil een afspraak maken)

Voornaam
Achternaam
Geeft u toestemming voor opslag van uw gegevens en gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden?*

© Copyright - Voetencentrum Flipse