Verzorging

Onderzoek en behandeling

Behandeling bij Voetencentrum Flipse gebeurt op basis van een uitgebreid onderzoek. Dit onderzoek bestaat uit verschillende onderdelen en is afhankelijk van uw zorgvraag of probleem.

Het onderzoek begint met een vraaggesprek (anamnese) om uw zorgvraag of probleem helder te krijgen. Daarna worden de onderdelen van het vervolgonderzoek bepaald. Het vervolgonderzoek kan bestaan uit de volgende onderdelen:

InspectieBeoordelen van de stand van de voeten, benen en rug op basis van de anatomie en afwijkingen of bijzonderheden vast te stellen.
PalpatieHet uitlokken van pijnklachten door te drukken op anatomische structuren in uw voet en been.
FunctieonderzoekHet testen van de bewegingsmogelijkheden en stabiliteit van gewrichten. Hierbij neemt het functieonderzoek van de voet en de enkel een centrale plaats in. Met klachten aan knieën, heupen of rug kan het functieonderzoek worden uitgebreid. In sommige gevallen voert uw therapeut ook spiertesten uit om klachten te lokaliseren. Hierbij kijkt de therapeut op welke plaatsen en bij welke druk of houding pijn ontstaat.
GanganalyseHet kijken naar de afwikkeling tijdens het lopen, waarbij de beweging van de voet en eventueel de beweging van de knieën, heupen en romp wordt beoordeeld.
PodoscopieEen podoscoop is een lichtbak, waarbij op de bodem een spiegel is geplaatst. De therapeut bekijkt hiermee uw voetzolen om de drukverdeling te beoordelen.
DrukmetingMet een drukmeting beoordeelt de therapeut de drukverdeling onder uw voet tijdens het lopen of staan.
3D-scanHet aanmeten van steunzolen gebeurt aan de hand van een 3D-scan van de voeten. Met een 3D scanner kunnen we de voetvorm exact opmeten. Deze scan vormt de basis voor het vervaardigen van de steunzool.
SchoeninspectieSlijtage aan uw schoenen geeft veel informatie over uw looppatroon en de mogelijke oorzaak van uw klachten.

Aan de hand van het uitgebreide onderzoek stellen we uiteindelijk een (differentiaal) diagnose. Aan de hand daarvan stellen we samen met u een individueel behandelplan op. Dit behandelplan bestaat meestal uit een aantal adviezen en een behandeling om uw zorgvraag of probleem op te lossen. Voetencentrum Flipse heeft verschillende behandelingen die uw klachten kunnen verminderen of oplossen.