Hulpmiddelen behandelingen

Instrumentele behandeling

Algemeen

De podotherapeut doet ook instrumentele behandelingen, ook wel voetbehandelingen genoemd. Denk aan klachten als eeltplekken, likdoorns, diabetische wonden, ingegroeide teennagels, wratten of schimmelnagels. Meestal worden deze behandelingen uitgevoerd door een (medisch) pedicure, maar soms kan deze de klachten niet voldoende wegnemen en neemt de podotherapeut de behandeling (tijdelijk) over.

Indicaties

Instrumentele behandelingen worden ingezet bij klachten als:Instruementele behandeling

  • Eeltplekken
  • Likdoorns
  • (Diabetische) wonden
  • Ingegroeide nagels
  • Wratten
  • Schimmelnagels

Werkwijze

Voor instrumentele behandelingen maakt de podotherapeut gebruik van gespecialiseerde apparatuur en instrumenten. Tijdens een instrumentele behandeling kan de klacht worden opgelost. Maar het voornaamste doel is de oorzaak van de klachten achterhalen en aanpakken. Dit kan door middel van steunzolen, siliconen orthesen of andere behandelmethoden. Hierdoor zullen de klachten uiteindelijk verminderen en kan de cliënt weer overgedragen worden aan de (medisch) pedicure. Soms kunnen we de klachten ook volledig verhelpen.

Kosten en vergoedingen

Soms is de klacht na één instrumentele behandeling verholpen, maar in veel gevallen is een reeks van opeenvolgende behandelingen nodig om de klachten op te lossen. De podotherapeut zal dit van tevoren met de cliënt bespreken om een inschatting te maken van het behandeltraject en de bijbehorende totale kosten.