Voet op loopband

Sporters

Het is vervelend als u een blessure oploopt. Uit enthousiasme heeft u uw grenzen overschreden. Ook kan een blessure ontstaan als u een (soms niet bekende) fysieke beperking heeft.

Algemeen

Sporters willen over het algemeen weer snel terug aan het sporten, maar afhankelijk van de blessure en de oorzaak kan dit soms langer duren dan gehoopt. Het is daarom van belang bij een blessure snel contact op te nemen voor een uitgebreid onderzoek naar de oorzaak.

Behandeling

Als de oorzaak is gevonden, dan kan er samen met u een behandelplan opgesteld worden. Onze therapeut werkt samen met verschillende (sport)fysiotherapeuten en kan desgewenst overleggen of zelfs een gecombineerde afspraak maken. Binnen het behandelplan zal onze therapeut vaak een steunzool leveren, maar ook een brace of elastische kous kan tot de mogelijkheden behoren. Dan wordt ook gekeken of behandeling van een fysiotherapeut gewenst is en is er een terugkoppeling ten aanzien van uw training of trainer. Het kan namelijk zijn dat uw training moet worden aangepast tijdens en na het herstel van de blessure.